Wormerveer
Gelegen aan de Zaan met zijn winkelgebied 
en terassen direct aan het water 

De bocht in rivier de Zaan ter hoogte van Wormer en Wormerveer wordt het mooiste stuk Zaan genoemd. Niet per se vanwege het water maar vanwege de monumentale pakhuizen en fabrieken op de oevers daar.

Wilhelminapark
Bakkie Leut aan de Zaan
De oude begraafplaats

Parallel aan de Zaan loopt de Wandelweg en hoewel de naam anders doet vermoeden is het nu een drukke autoweg.
Tussen beide verkeersaders ligt een openbaar park dat in 1899 door de jonge koningin Wilhelmina is geopend en sindsdien haar naam draagt. Het is een van de weinige Nederlandse parken in particulier bezit.


In de zomermaanden is het terras van Bakkie Leut aan de Zaan geopend waar je heerlijk kunt genieten van een drankje én het uitzicht over de Zaan. 
Behalve de iconische fabrieken van onder andere Lassie, De Adelaar en Boon zijn ook twee bijzondere woonhofjes

De oude begraafplaats (sinds 2017 een gemeentelijk monument) is een bezoek waard omdat er de oudste bomen van de streek staan, waarin in groten getale blauwe reigers nestelen.

De Zaanweg

De Zaanbocht vormt een prachtig decor voor het zorgenloos flaneren, het winkelen bij de lokale kwaliteitszaken en de terrasjes langs het water..Het fraai gerestaureerde (industriële) erfgoed draagt namen die aan Oost-Indië doen denken. Elke stukje erfgoed vertelt een eigen verhaal over het roemrijke verleden van de Zaanstreek.


Koopmanshuizen 

De fabrikanten villa’s en de bedrijfskantoren van de familie Laan aan de Zaanweg omstreeks het begin van de vorige eeuw. De meeste gevels zijn behouden gebleven.

De Wildeboer

Voormalig pakhuis “De Wildeboer”. Gebouwd in 1740 in Zaandam. In 1985 overgebracht naar Wormerveer en geplaatst op het erf van het in 1978 verbrande pakhuis de “Eendracht”

Zaanbocht

is een dynamisch winkelgebied, dat in trek is bij een breed publiek. Niet zo gek, want waar vind je zoveel onderscheidende winkels en zo’n uniek uitzicht gewoon tegenover elkaar?

Marktplein Wormerveer

Marktplein Wormerveer is een gastvrij plein vlakbij het centrum van Wormerveer. Een fijne plek voor alle dagelijkse boodschappen met een ruime keuze aan winkels! Het Marktplein is uitstekend bereikbaar en u kunt er makkelijk uw auto GRATIS PARKEREN. Aanvullend op het winkelaanbod is er elke dinsdag markt met een ruim aantal kramen.

Het plein wordt ook gebruikt voor diverse evenementen die in Wormerveer plaatsvinden, zoals De Boekenmartk Wormerveer Nederlands kampioenschap Hoogspringen, Kermis en meer.


Marktplein Wormerveer is een gastvrij plein vlakbij het centrum van Wormerveer. Een fijne plek voor alle dagelijkse boodschappen met een ruime keuze aan winkels! Het Marktplein is uitstekend bereikbaar en GRATIS PARKEREN.


Op initiatief van enkele bewoners en in samenwerking met Buurtcentrum ‘De Lorzie’ wordt op zaterdag 10 juni 2023 een gezellige boekenmarkt gehouden rond het beeld van ‘Keteltje’ op het Marktplein.


Elke woensdag staan de marktlieden voor je klaar op de markt Marktplein van Wormerveer. Er staan verschillende marktkramen opgesteld met een diversiteit aan producten. Een gezellig ons-kent-ons dorpsgevoel.