Over ons

stichting WHM 
Voor en Door
Wormerveerders

Wormerveer Heeft Meer geeft ruimte aan initiatieven die Wormerveer op de kaart zetten als culturele en sociale hotspot. In 2014 werd Wormerveer Heeft Meer als burgerinitiatief in het leven geroepen.

Een initiatief van WHM  “Bakkie Leut aan de Zaan” dreigde verloren te gaan voor Wormerveer omdat Odion besloot te stoppen met het project in 2023.

Nu we toe zijn aan een doorstart van Bakkie Leut aan de Zaan met een nieuw onderkomen is WHM weer actief geworden. En hoe!

Naast Bakkie Leut bieden we ruimte aan kleine initiatieven die verbinding nastreven binnen de Wormerveerse gemeenschap. We ondersteunen hen en leggen verbinding met andere organisaties zodat we samen verschil maken en Wormerveer zowel toeristisch, sociaal en maatschappelijk op de kaart zetten. Want
“ Wormerveer Heeft zo veel Meer!”


Onze activiteiten

2023 wordt het jaar van doorstart. Het realiseren van het (nu nog) mobiele terras Bakkie Leut aan de Zaan is ons primaire project. 

Daarnaast ondersteunen we kleinschalige initiatieven van Wormerveerders door Wormerveerders. Denk bijvoorbeeld aan de Boekenmarkt en BMX Wormerveer. Kijk onder burgerinitiatieven voor meer informatie.

De stichting geeft advies bij het aanvragen van een klein evenementen vergunning,

wij helpen bij het invullen van aanvragen voor een financiële bijdrage voor kleine evenementen bij de gemeente.

Een voorwaarde om een financiële bijdrage (subsidie) te krijgen vanuit de gemeente Zaanstad is het aanmaken van een initiatiefpagina op de site “VOOR JE WIJKIE,
deze pagina moet aan een aantal voorwaarden voldoen voordat deze online gezet wordt. Ook hier kunnen wij u in adviseren en begeleiden voor degene die niet digitaalvaardig zijn.(alleen kleine evenementen).

Ook bij de wijkmanager kunt u terecht voor inhoudelijk advies over de regelingen en denkt met je mee. Onze wijkmanager is Monica Briefjes en is bereikbaar via het mailadres: m.briefjes@zaanstad.nl 

Meer info over hulp voor je initiatief klik op de button “hulp bij initiatief button Voor je Wijkie”.

Foto is alleen ter illustratie bedoeld